28 Eylül 2009 Pazartesi

Bruksel'de yazdan kalma bir haftasonu ve sonrasi

Gri, yagmurlu, ic karartici bu sehre ne oldu bilmiyorum ama bu yil Idil dogdugundan beri gunesli gunlerin sayisi artti. Bizim icin Idil'in sehri aydinlatmasi normal ama herkesinde icini acmadi ya bizim kiz. Bir yerlerde vardir gunesli gunler istatistikleri , tez buluna.

Iste boyle yazdan kalma haftasonunda Idil hanim gezgin oldu. Cumartesi anne ve babayla supermarket alisverisinin yani sira birkac yere gidildi, yapilmasi gereken isler halledildi. Calisan bir anne olarak aksamlari gec saate kadar, pazar gunleri acik marketleri cok ozluyorum. Bizim cumartesiler alisveris isleriyle geciyor. Hafta ici dukkanlar altida kapanir, pazar gunu acilmaz, tamam sosyal devlet, insanlarin ozel hayatina saygili ama cumartesileri kasa kuyruklarinda gecmese keske. Eskiden mumkun oldugunca cuma aksami halletmeye calisirdik ama simdi isten cikinca kostur kostur eve geliyoruz uyumadan iki saat beraber olalim kuzuyla diye. Kissadan hisse, internette alisverise agirlik vermeli.

Pazar gune erken basladik. Supriz bir sekilde acik olan ingiliz supermarketinden Idil'e acil durumlarda kullanilmak uzere Hipp, Organix ve Plum marka mamalar aldik. Bu supermarket sehrin disinda ormanlik bir yerde ciftliklerin arasinda oldugu icin Idil ilk defa at, kaz, ucan kaz surusu (morton), kuzu gibi hayvanlari gordu dikkatle inceledi. Ali babanin ciftligini soyledik gulduk. Temiz hava, bol gunes (yakmayan) derken bir ciftlikte ogle yemegi yedik. Sonra arabada uyuyarak eve donduk. Her ne kadar gunluk uyku duzenimiz sastiysa da mutlu olduk.

Evde emekleme calismalarina devam ettik. Idil hanimin ayakta durma meraki tam hiz devam ediyor. Oturdugu yerden ellerime tutunarak kendini ayaga kaldirabiliyor. Emekleme pozisyonundayken de tek ayaginin uzerine basip kendini kaldirmak istiyor. Arada bir yuzustu dusup yaygarayi kopariyoruz. Yuzu babasina donuk ayakta dururken ben ellerimi bacaklarinin arasindan sokup cirptigimda gulmekte kiriliyor kucuk hanim. Baska bir kahkaha kaynagi annenin sahte hapsuruklari, heppssuu, hapsuuu deyince basliyor kikirdamaya. Asansor oyunu, karnindan , ayaklarinda opulmede favoriler arasinda. Bir ara topu atip tutmamiza cok guluyordu ama simdi azaldi.

Idil bazen cok akilli ve inceleyici bakiyor. Ben bize oyle geliyor derken baska insanlarda ayni tepkiyi verince acaba buyuyupte kuculdu mu bu kucuk panda diye sorar buldum kendim kendime. Hele bazen onu guldurmek icin komiklikler yaparken bakislariyla hayirdir anne, karsinda bebek mi var dedigini duyuyor gibi oluyorum.

7. ayinda Idilcik desteksiz oturuyor, istedigi oyuncaklari aliyor, sirtustunde yuzustune donuyor ama tersini yapamiyor. Emekleme pozisyonunda ileri geri sallaniyor. Ellerinden tuttugumuzda adim atarak anne baba arasinda yuruyor. Yuzustu surunerek saga sola donuyor ileri geri gidiyor. Objeleri kutularin icine koyuyor sonra kutuyu ters cevirip icini bosaltiyor. Eline oyuncaklarini alip yere atiyor sonra onlarin yerden almak icin asagiya dogru hamle yapiyor. Da da da, memememe, mamamma nin yanisira ne oldugunu cozemedigim sesler cikariyor. Boynumda gordugu her kolyeyi eline alip oynamak istiyor. Favori oyuncaklari arasinda ici dolu supradin vitamin kutusu (simdilik kutuyu acmasi imkansiz), kumandalar, usb hafiza karti, gunes gozlukleri, babanin anahtarligi., sayilabilir Niye para verip oyuncak aliyoruz ki??

Bugun babamiz is gezisinde, carsamba gecesi donecek. Banyomuzu ananisle anne yaptirdi. Banyodan once babayla skype'ta konustuk. Idil'cim sesi tanidi, babasini ekranda gordu ama ne oldugunu pek anlayamadan bakti. Arada bir bagirdi, birseyler demek istedi ama sonra bilgisayarin klavyesinin buyusune kapildi, dokunabilmek icin atti kendini one.

Ordan burdan aklima geleni yazdim. Yorgunluk hem beyinsel hem, bu kadar faaliyet iyi de haftasonlarinda dinlecek zaman da ayirmali.

Bak unuttum yazmayi cumartesi gecesi sinemaya gittik (yasasin annaanne:-)) inglorius bastards, tarantino'nun son filmi, cok begendim. Ayrica yazicam.

1 yorum:

  1. Evet evet.. Tek ayagi dikerek ayaga kalkmaya calisma hali. Aynen biz de ayni asamadayiz:))) Elinden tutunca yurume. memememamama.
    :)
    Super!
    Masallah bizim kizlara...

    YanıtlaSil